Home Ödeme Sistemleri Payment Initiation Service Providers(PISP) nedir?

Payment Initiation Service Providers(PISP) nedir?

3 min read
0
0
3,199

Payment Initiation Service Providers – PISP (Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı) nedir?
Bir Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı, müşteri adına bir ödeme işlemi başlatabilen bir hizmet sağlayıcısıdır; yani, müşterinin onayının olması durumunda, doğrudan müşteri hesabından para çekebilecekleri anlamına gelmektedir. Müşterinin birden fazla hesabı varsa, paranın hangi hesaptan düşüleceği seçilebilir.
Gelecekte, daha fazla Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısının piyasada olacağı aşikardır. Dünya’da en çok kullanılan Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı Norveç’teki Vipps (bir ödeme uygulaması)’tir. Uzmanlar, gelecekte Facebook gibi uygulamaların da bu sisteme gireceğini düşünmektedir.

Peki Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı kullanmanın avantajları nelerdir?

  • Bir Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı kullanmak, her müşteriye birçok imkan sunar. Birincisi, artık faturaları ödemek için online banka hesabınıza erişmenize gerek kalmamasıdır.
  • Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı size tüm banka bilgilerinizi verir ve müşterilerin davranışlarına ilişkin tüm faturaları seçilen müşteri hesabıyla öder.
  • Bir Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı kullanmanın diğer bir olasılığı, bunları, tercih ettiğiniz Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı ile anlaşması bulunan tüm fiziksel mağazalarda, uygulamalarda ve web mağazalarında ürün ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanabilmenizdir.
  • Tüm Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı Banka’ya bağlı olmayacağından, Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı yalnızca bir banka müşteri tabanına değil, tüm müşterilere fayda sağlayacak anlaşmalar yapmakta serbesttir.

Gelecekte, müşteriler, Avrupa PSD2’nin bir sonucu olarak, farklı Avrupa ülkelerinde seyahat ederken de tercih ettikleri Ödeme Başlatma Servis Sağlayıcısı kullanabilirler.

Load More Related Articles
Load More By Arif Ünal
Load More In Ödeme Sistemleri

Check Also

Ödeme İste nedir?

Ödeme İste Sistemi, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi – FAST Sistemi’nde müşterilerin ku…