Home Ödeme Sistemleri E-Ticaret Ödeme sayfalarında geri dönüşleri arttıracak öneriler

Ödeme sayfalarında geri dönüşleri arttıracak öneriler

11 min read
0
0
1,376


Eskiden bir ürünü elimizle dokunup gözümüzle görmeden almazdık. Hala bu şekilde düşünen kişiler olsa da bu kişilerin sayısı giderek azalmaktadır. Bunun. Sebebi hiç kuşkusuz dijitalleşme ile birlikte e-ticaret sitelerinin artması ve müşteriye ürünü gerçekte görüyormuş gibi konforu yaşatmasıdır.

Peki E-ticaret sitesi kurarken ve yönetirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor hiç düşündünüz mü?

E-ticaret sitenizde geri dönüşleri artırabilmek için başvuracağınız yöntemlerden biri de ödeme sayfalarınızı mümkün olan en iyi şekilde optimize etmek olacaktır. Ödeme sayfalarında sepeti terk etme oranlarının yüksek olması geri dönüş oranlarınızın düşmesine neden olur.

Bunun önüne geçmek için ya da sepeti terk etme oranlarını düşürmek için bu sayfalarda yapmanız gereken bazı geliştirmeler bulunuyor.

1. Ödeme sayfalarınızdaki işlem sayısını azaltın

Ödeme sayfalarınızın oldukça basit olması gerekiyor. Ziyaretçilerinizin mümkün olan en az tıkla ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu nedenle ödeme sayfalarınızdaki işlemleri mümkün olduğunca azaltmalı ve sadeleştirmelisiniz.

2. Ödeme butonlarını sayfanın başına ve sonuna koyun

”Ödeme” ya da “Satın Al” butonlarınızı sayfanın başına ve sonuna koyarak daha dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. Böylelikle birden fazla ürün alan kişiler sayfanın altına ya da üstüne geçmeden satın alma sayfasına yönelebilirler.

3. Ödeme sayfasından alışverişe dönme seçeneği sunun

Tüketiciler sepetlerine ürün ekleyip ödeme sayfalarına gelebilirler; ancak bu sırada başka bir ürüne daha bakmak isteyebilirler. Bu durumda onlara kolaylık sağlamak için “Alışverişe Dön” gibi bir seçenek sunularak ziyaretçi tekrar alışverişe yönlendirilebilir.

4. “Satın Al” ve “Alışverişe Devam Et” butonlarının rengini farklı yapın

Ödeme sayfalarında karışıklığı engellemek ve farkındalığı artırmak için bu iki butonda kullandığınız renkleri farklılaştırabilirsiniz.

5. Ödeme yapmak için üyeliği zorunlu tutmayın

Geri dönüşümlerinizi artırabilmek için internet sitenizde üyelik zorunluluğu koymayın. Kullanıcılar bir ürün aldıklarında ziyaretçi girişi yaparak da ödeme yapabilmeliler. Farklı sitelere devamlı üye olmak istemeyebilirler. Bu nedenle de üyelik zorunluluğu koymamanız oldukça önemli.

6. Kullanıcılar sepetlerini kaydedebilmeliler

Sitenize gelen kullanıcılar üye girişi yaptıktan sonra sepete attıkları ürünleri hemen satın almak istemeyebilirler. Bu nedenle bu ürünleri kaydetmeniz de oldukça önemli. Ziyaretçi siteyi terk etse bile bir dahaki geldiğinde bu ürünleri tekrar görebilir. Bunun yanı sıra sizde sepeti terk etme işleminden sonra kullanıcılara hatırlatma e-postası göndererek onları alışverişe yönlendirebilirsiniz.

7. Sepetteki ürünler için çıktı alma özelliği ekleyin

Sitenizden alışveriş yapan kullanıcılar sepetteki ürün bilgilerini yazıcıdan çıktı almak isteyebilirler. Müdürlerine bu ürünleri onaylatmaları gerekebilir ya da bu ürün bilgilerinin detaylarını ellerinde yazılı olarak tutmak isteyebilirler. Bu nedenle bu özelliği ödeme sayfalarınıza eklemeniz oldukça önemli.

8. Onaydan önce tekrar ürün detaylarını tekrar gösterin

Satın alma işlemini tamamlamadan önce son bir kez tüketicilere satın almak üzere oldukları ürünlerin detaylarını gösterin. Böylelikle tüketicilerin eksik ya da yanlış bir ürün ödemesi yapmalarının önüne geçersiniz.

9. Detaylı kargo bilgileri sunun

Sepeti terk etme oranlarını artıran en önemli faktörlerden biri de kargo bilgilerinin detaylı bir şekilde sunulmamasıdır. Bu nedenle ödeme sayfalarında eğer birden fazla kargo seçeneğeni sunuyorsanız, bu alternatiflerin detaylarını ve ücretlerini de belirtmeniz oldukça önemli.

10. İlgili ürünleri ödeme işlemi tamamlanmadan önce sunun

Ziyaretçinin satın almak üzere olduğu ürünlerle ilgili olabilecek diğer ürünleri satın alma işleminden önce kullanıcılara sunmanız da oldukça önemli. Satın alma işleminden sonra bu ürünleri sunmanız çok da etkili olmayacaktır. Bu nedenle çapraz satış tekniklerini satın alma işleminden önce kullanmaya özen gösterin.

11. İletişim bilgilerinizi bu sayfalarda da belirtin

E-ticarette güven unsuru halen büyük bir sorun ve bunun önüne geçebilmek için tüketicilere güven vermeniz gerekiyor. Bunun için de ödeme sayfalarında da iletişim bilgilerinize yer vermeniz, tüketicinin yaşadığı bir problemde size nasıl ulaşabileceği konusunda onun içini rahatlatır ve bilgilendirir.

12. Belli bir bedelin üzerinde ücretsiz kargo hizmeti sunun

Kullanıcıların yaptıkları alışveriş belli bir limitin üzerindeyse ücretsiz kargo seçeneği sunmak da geri dönüşümlerinizi artırabilecek etkenlerden biri. Bunun yanı sıra eğer 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo sunuyorsanız, tüketici 80 TL’lik bir alışveriş yaptığında ona 20 TL’lik daha alışveriş yaptığında kargo için herhangi bir ücret ödemeyeceğini gösteren mesajlar sunabilirsiniz. Böylelikle tüketici kargo ücreti ödemektense başka bir ürün satın almaya da yönlenebilir.

13. Toplam tutarı satın alma işleminden önce gösterin

Kullanıcının alışveriş sepetindeki ürünlerin toplam fiyatını son ödeme sayfasına gelmeden önce gösterin. Bu fiyata eğer varsa kargo ücretini de ekleyerek detaylarıyla beraber kullanıcıya sunun. Böylelikle tüketici ne kadarlık bir alışveriş yaptığını görebilir. Eklemek ya da çıkarmak istediği ürünler varsa bu tutara göre karar verebilir.

Kısaca, müşteriyi alışverişin her aşamasında takip ederek onu hem bilgilendirme hem de doğru yönlendirme ile alışverişi sizden yapmasını sağlamalısınız.

Ne demişler: MÜŞTERİ VELİNİMETİMİZDİR:)

  • Ödemelerde Ödeme Sayfası ne kadar önemlidir?

    Eskiden alışveriş ve ödeme dendiğinde dışarı çıkıp mağazaları gezerek gerekirse ürünleri ü…
  • Online Alışveriş nedir?

    Tüketicilerin, internet üzerinden Kredi kartı/debit kart, Havale ya da kapıda ödeme s…
Load More Related Articles
Load More By Arif Ünal
Load More In E-Ticaret

Check Also

BKM API Geçidi Entegrasyonu için verilen Hedef Tarihinde Düzenleme yapıldı

ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARININ BİLGİ SİSTEMLERİ İLE ÖDEME HİZMETİ SAĞLAYICILARINI…