Home Ödeme Sistemleri Kanun ve Mevzuatlar BKM Üyelik Kabul Esasları nelerdir?

BKM Üyelik Kabul Esasları nelerdir?

5 min read
0
0
831

BKM’ye banka, kuruluş veya HSK üyeliği olmak üzere 3 statüde üye olunabilir.

Banka statüsünde üye olmak için başvuran tüzel kişilerin;

  • Türkiye’de bankacılık ile ilgili yürürlükteki Kanun ve diğer mevzuata tabi olan ve kendi isimleri altında kart ihraç eden veya ihraç etmeyi planlayan veya üye iş yeri anlaşması yapan/yapmayı planlayan ve yetkili merciden gerekli izinleri almış banka olmaları gerekmektedir.

Kuruluş statüsünde üye olmak için başvuran tüzel kişilerin;

  • Kartlı sistem kuruluşlarından en az birine tabi olan ve 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu çerçevesinde kendi isimleri altında kart ihraç eden/ihraç etmeyi planlayan veya üye iş yeri anlaşması yapan/yapmayı planlayan ve yetkili merciden bu konuda faaliyet izni almış kuruluş,

veya

  • Kartlı sistem kuruluşlarından en az birine tabi olan, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun çerçevesinde kendi isimleri altında kart ihraç eden/ihraç etmeyi planlayan veya üye iş yeri anlaşması yapan/yapmayı planlayan ve yetkili merciden bu konuda faaliyet izni almış kuruluş olmaları gerekmektedir.

HSK statüsünde üye olmak için başvuran tüzel kişilerin;

  • BKM’nin banka/kuruluş statüsündeki üye/lerine BKM’den aldıkları ödeme hizmetleri  konusunda hizmet sağlayan kuruluş olmaları gerekmektedir.

BKM Üyelik Süreci ile İlgili Önemli Bilgiler

Üyelik kabul esaslarında belirtilen kriterleri taşıyan banka yada kuruluşlar, gerekli bilgi/belgelerle BKM’ye üyelik başvurusunda bulunabilir.

Üyelik başvurusu kabul edilen adayların gerekli idari, teknik ve finansal şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Üyelik başvurusu kabul edilen banka/kuruluş almak istediği  ve başvurduğu hizmetler ile ilgili donanım ve altyapıyı, üyelik sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 12 ay içinde en az bir hizmet için  tesis etmesi ve BKM sertifikasyonlarından geçmesi gerekmektedir. Sözleşmenin imza tarihini takip eden 12 ay içerisinde söz konusu uyumun sağlanamaması halinde, sözleşme derhal etkili olmak üzere feshedilir.

BKM Ücretlendirme Esasları

  • Üyelik Başvuru Ücreti – Üyelik başvurusunun alınmasından tamamlanmasına kadar geçen süreçte verilen hizmetlerin karşılığı olarak “üyelik ön başvuru formunun” iletilmesini takiben bir defaya mahsus ödenir.
  • BKM Üyelik Ücreti –  Sözleşme imza sürecinin tamamlanmasının ardından, bir defaya mahsus olarak ödenir.
  • BKM Sabit Hizmetler Ücreti- BKM üyelerinden aylık olarak tahsil edilir.
  • Ürün ve Hizmet Ücretleri – BKM üyelerinden, kullandıkları ürün ve hizmetler özelinde aylık olarak tahsil edilir.

Detaylar için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

https://bkm.com.tr/bkm-hakkinda/ortaklar-ve-uyeler/uyelik-kabul-esaslari/

Load More Related Articles
Load More By Arif Ünal
Load More In Kanun ve Mevzuatlar

Check Also

BKM API Geçidi Entegrasyonu için verilen Hedef Tarihinde Düzenleme yapıldı

ÖDEME VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARININ BİLGİ SİSTEMLERİ İLE ÖDEME HİZMETİ SAĞLAYICILARINI…