Yapılabilecek taksit sayısı bireysel kert ve kurumsal kartlara göre değişiklik göstermektedir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik kapsamında 15.08.2018 tarihinde 30510 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yasal düzenleme ile kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımlarındaki taksitlendirme süreleri aşağıdaki gibidir:
Bireysel kartlar için;
- Sonradan Taksitlendirme:Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırı 12 aydır.
- Altın: Altın alımlarında maksimum taksit yapılamayacak, tek çekim olarak gerçekleştirilebilecektir.
- Bilgisayar: Elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında maksimum taksit sayısı 3’tür.
- Havayolu ve Tatil: Hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklamada alımlarında maksimum taksit sayısı 9’dur.
- Sağlık: Sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalar, sağlık ürünü alımları, kulüp ve derneklere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinde
maksimum taksit sayısı 9’dur. - Telefon:Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar için taksit yapılamayacak, tek çekim olarak gerçekleştirilebilecektir.
- Market: Yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit yapılamayacak, tek çekim olarak gerçekleştirilebilecektir.
Kurumsal kartlar için;
Kurumsal kredi kartlarıyla mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde maksimum taksit sayısı 9’dur.